Snacka om förvandling för Willands IBK.

– Jag tror att vi kan gå riktigt långt, säger André Bengtsson, nyförvärvet från Göinge.

Nya tabelltvåan Willands IBK Kristianstad fortsätter på vinnarspåret i innebandytvåan.

Den starka serieupptakten bekräftades i derbyt mot Lönsboda på onsdagskvällen.

Willands vann med stabila 4–2 inför 153 åskådare hemma i Kristianstads Idrottshall och tog samtidigt tredje raka segern.

– Helt underbart, jag som är van vid att förlora hela tiden från fotbollen i Hanaskog, ler André Bengtsson.

Han tränade med Lönsboda IBK hela förra vintern, en gång i veckan, och var nära att ta det steget när han lämnade Göinge. Men valet föll till slut på Willands IBK.

– Jag hade hört så mycket gott om ”Börje” (tränaren Mattias Börjesson), säger André Bengtsson.

Derbysegern betyder tre av tre segrar för Willands – låt vara att premiärvinsten mot Malmö gick till sudden death.

Det är en viss skillnad på hur det såg ut för exakt ett år sedan när ett betydligt mer namnkunnigt Willands hade en futtig poäng efter de tre första matcherna. Det var en start som också satte sina spår i seriens bottenregion under resten av säsongen.

– Starten på serien är viktig. Vi tappade väl 150 poäng med de spelarna som försvann, men man ville satsa ungt och på kollektivet. Vi har inga som sticker ut, säger André Bengtsson.

Mot Lönsboda var det kontrollerat i första perioden, slarvigt i andra och målrikt i tredje. Det var Willands som gjorde första målet och på så sätt kopplade greppet om matchen.

15.05 in i den första akten, i spel fem mot fyra, passade hemmalaget på när Lönsboda skulle formera sig och inte riktigt var på tå.

Frederik Olsen, som hade en klubba med i tre av målen den här kvällen, satte vaket igång bollen och Tobias Persson prickade in det förlösande ledningsmålet.

1–0-målet i all ära. 2–0-målet var en mäktig uppvisning i tålamod. En avvaktande utvisning på en Lönsbodaspelare utnyttjades nämligen på ett mycket imponerande sätt.

Willands tog ut målvakten Fredrik Svensson, satte in en utespelare till och sög sedan fullständigt musten ur gästerna i nästan exakt två minuters (!) sex-mot-fem-spel innan Frederik Olsen vispade in tvåan efter 19.43.

Andra perioden blev mållös. men Willands levde farligt många gånger och i inledningen av tredje perioden avgjordes allt inom loppet av 30 sekunder. Efter 3.10 åkte hemmalagets Christoffer Werngren ut två minuter och orsakade dessutom en straff för Lönsboda.

Men målvakten Fredrik Svensson vann den man-mot-man-fajten mot Johan Bengtsson och 34 sekunder senare stängde Willands kvicke forward André Bengtsson i praktiken matchen med en läcker soloprestation i boxplay.

– Jag brukar göra mål i boxplay, det är känt i Göinge. Det är klart att det blev lite nervöst på slutet när Lönsboda knappade in. Jag har varit med och förlorat så många matcher med Hanaskog i slutet under det här året, ler André Bengtsson.

Willands IBK–Lönsboda IBK 4–2 (2–0, 0–0, 2-2)
Målen: 1–0 Tobias Persson, 2–0 Frederik Olsen, 3–0 André Bengtsson, 4–0 Albin Kromnow, 4–1 Mattias Pettersson, 4–2 Timmy Nilsson.