Sponsorer
Willands IBK Kristianstad
Välkommen till Willands IBK Kristianstad

Är du intresserad av att spela innebandy?
Klicka då här! Gör en intresseanmälan så tar vi kontakt med er. Om du deltagit på C4-lägret så inkludera gärna det i kommentarsfältet! Genom att göra detta blir du ej medlem och det förpliktar ej till något.

Ta gärna en titt på vår klubbsida hos Klubbhuset.com via http://klubbhuset.com/klubbshop/willands-ibk/ där du kan hitta allt från träningskläder till väskor och klubbfodral!

Intervju med coach Börjesson inför säsongen
2015-09-27 18:14

Namn: Mattias Börjesson
Smeknamn: Börje
Ålder: Född -82
Bor: Lägenhet i Krstd
Civilstånd: Sambon Malin samt sonen Liam
Yrke: Lärare
Moderklubb: Österängs IBK
Övriga klubbar i karriären: Willands IBK, FC Kristianstad
När började du att spela innebandy: -94
 
Du inledde din tränarkarriär väldigt tidigt och du har haft några olika tränaruppdrag genom åren, berätta för oss om dessa!


Det stämmer utmärkt. Började som ung och oerfaren ungdomstränare i Österäng IBK för ett p14 lag, då var man väl själv runt 17 år. Sen har det rullat på sen dess i stort sett. Varierat spel med tränaruppdrag framtill jag aktivt slutade för 5-6 år sen. Har avverkat det mesta som går i tränarväg –

Österäng p14, p16

Willands HJ18

Willands Damlag

Willands A-lagstränare
 
 
Varför blev du tränare?

 

En av anledningarna, som det så ofta är i små ideella föreningar, var väl att det var brist på ledare. I Österäng på den tiden så var hela familjen involverad i klubben då morsan ansvara för lotter, tvätta kläder med mycket mera. Pocke (min äldsta bror) var tränare och Jugge (mellanbrorsan) var en grundarna, ordförande och lagkapten i A-laget så på den vägen var det. Givetvis så var ett stort intresse redan på den tiden en annan orsak.

 

 

Vilket lag har varit roligast att träna genom åren?


Känner väl att varje epok har haft sina ljusglimtar – men strävan efter att vinna som det är i ett A-lag är svår att komma ifrån. Sen är det ett par av killarna jag har i seniorlaget idag som jag följt sen de nästan hade blöja. Jappe har jag till exempel haft under mina vingar sen han var 12 år i olika lag. Kasper Svensson, Linus Nilsson, Filip Olsson, Rikard Törnkvist är andra jag haft som spelare tidigt i min/deras karriärer.
 
Finns det någon spelare som du känner att du har utvecklat extra mycket och som tagit stora kliv under dina vingar i sin karriär?

 

Svår fråga – alla som är kvar än idag hoppas jag ju men finns även ett par som blommat ut efter jag lagt grunden som till exempel Kristoffer Fält, Jonathan Nilsson och Kasper Svensson alla med meriter från spel på elitnivå
 

Om du får välja ut din första kedja med de 6 bästa spelarna som du nånsin har tränat, vilka väljer du då? (målvakt, back, back, center, forward, forward)


Får bli ett politiskt svar, väljer inte spelar som spelar i mitt lag idag då alla de hade haft en självklar plats i detta svar.

 

Målvakt – Johan Welander

Back – Kristoffer Fält

Back – Patrik Johansson

Forward – Liz Liljenberg

Forward – Erik Lindberg

Forward – Jonathan Nilsson
 
Hur går dina tankar om försäsongen i stort?

 

En försäsong som skiljer lite mot tidigare år – dels starta vi lite senare, plockat bort några pass och lagt större ansvar på spelarna när det gäller den fysiska biten. Vilket har gett bra fysiska resultat så här långt. Fått hem några hemvändare som satt sin prägel på laget, dels på plan men även utanför. När det gäller det sportsliga så har vi aldrig haft den kvalitén på träningarna som vi har nu. Vi har 24 extremt hungriga A-kontraktsspelare (3 mv och 21 utespelare) som slåss om varje plats, utöver det så är det ett par juniorer som ser hungriga ut och är på varje pass. Resultatmässigt är jag nöjd över att det inte gått lika smärtfritt alltid. Vi har gjort ett par riktigt imponerande insatser på grymt hög nivå, men även några bottennapp, något som vi inte gjort under tidigare försäsonger. Vi är som bäst med båda fötterna på jorden, viktigt vi påminns om det nu i september så det inte blir i november-december.

 

 

Willands har regerat i mitten eller i de nedre regionerna i serien under några säsonger nu trots att ni haft ambitioner att tillhöra toppen, varför lyckas ni inte blanda er in i toppen?

 

Ett par faktorer – lite för låg träningsnärvaro, för dålig lägstanivå, inte tillräcklig bredd och för svagt målvaktsspel över hela säsonger
 
 
Och vad talar för att ni ska tillhöra toppen denna säsongen som stundar?


Givetvis har vi analyserat tidigare säsonger och försöker inte gå i samma fälla som de senaste säsongerna. Vi har en mycket bredare trupp vilket ökar kvalitén på träningarna, det ökar konkurrensen vilket i sin tur automatiskt tvingar spelarna till en högre närvaro. Dessa faktorer hoppas vi kan bidra till en jämnare nivå. Den viktigaste posten kommer ändå alltid vara målvakterna – i år är jag väldigt nöjd med en Flink som växt in i seniordräkten men även att Svärd kommer vara tillgänglig under säsongen, där i har vi ett mycket starkt målvaktspar.

 

 

Vilka blir nyckelspelarna denna säsongen?


Målvakterna givetvis, sen är det svårt att komma ifrån spelare som på egen hand kan avgöra en jämn tillställning och där anser jag att vi har ett par stycken. Utöver detta har vi en mycket stark backbesättning i år.
 
 
Var hittar vi klubben Willands IBK Kristianstad om 5 år? (syftar på antal lag, styrelse, a-lag osv)

 

Vi lever väl i vår lilla fantasivärld och hoppas tillsammans med fotboll och hockey att fler lag ska kunna synas i Kristianstad. Det engagemanget som handbollen för med sig hoppas vi kunna smitta av sig till fler idrotter i kommunen. Man tycker/hoppas att det finns fler än 5100 personer (IFK´s publiksiffra) som vill titta på liveidrott.

 

När det gäller hur föreningen etablerat sig är det som alltid lite ovisst – fått en ny styrelse som börjat bli varma i kläderna och jobbar stenhårt för att komma på rätt köl. Sen är det ju alltid viktigt att man tar hand om sina eldsjälar – något som gör att ideella föreningar överlever. Tyvärr är dessa få och de får inte alltid den assistans de behöver. Jag hoppas och tror att Willands IBK Kristianstad fortfarande är flaggskeppet inom innebandy i kommunen men ser gärna att det är något/några lag som tar upp kampen – idag finns det tyvärr 0 konkurrerande lag.

 

A-laget har mycket jobb framför sig, framförallt med rekryteringen av yngre spelare. Vi har ett antal 90-talister som slagit sig in men även står och knackar på. Det är otroligt viktigt att man bygger föreningen underifrån och då behövs framförallt intresserade föräldrar och ledare något som vi inför varje säsong kämpar med ljus och lykta för att hitta.

 

 

Vad vet du om premiärmotståndarna Slottshöjden?


Det verkar vara samma gäng som vi mött på senare år kryddat med några yngre spelare – vet inte så mycket mer nytt om dem. De har nån spelare som sticker ut, förlorat mycket de senaste säsongerna på en svag målvakt – får se om det blir några ändringar på det i år.
 
 
Tippa topp-3 i serien!

Willands

 

VV84

Palmstaden

Intervju med lagkaptenen inför seriepremiären!
2015-09-23 07:22
Namn: Jimmy Malmgren
Smeknamn: Kingen, Jimpa
Ålder: Född -80
Bor: Hus i Fjälkinge
Civilstånd: Sambon Cina samt barnen Elliot och Linnea 
Yrke: Fritidspedagog på Fjälkinge skola
Moderklubb: Österängs IBK
Övriga klubbar: Åhus IBK, Olofström IBK, Röke IBK, Nosaby IBS Kibs IBK 
När startade innebandykarriären: -94, började spela innan många i laget var födda:) 
 
Du går in i ännu en säsong i den grönvita tröjan, minns du när du kom till klubben?
 
De minns jag, de var Börje som tjatade att jag skulle få komma till klubben, tack Börje, de har dom nog inte ångrat.
 
  
Vad skiljer sig dåvarande lag mot dagens Willands? 

Har en bredd trupp och några hemvändare som vill vinna och ta steget upp i div 1. 
 
Vad är ditt roligaste samt tråkigaste minne med klubben?
 
Roligaste minnet ja har av Willands måste vara rekordet jag har på 14 poäng i en match. Har inget tråkigt minne av Willands :)
 
 
Du har spelat innebandy i en herrans massa år, vad är det som driver dig att fortsätta säsong efter säsong?
 
Min kärlek till sporten. När Elliot och Linnea skriker "heja pappa" då blir man stolt och taggad. Och att ha en sambo som gör de möjligt att träna och spela fast man har 2 barn. Tack Cina! 
 
Om du får ta ut din 1:a line med de sex bästa Willandsspelarna du nånsin spelat med, hur ser den då ut?  
Johan Svärd Målvakt 
Joakim Hansson Back 
Christoffer Rydberg Back 
Marcus Olsson Center
Zoltan Veszpremi Forward
Filip Olson Forward
     
Hur vill du ranka fjolårssäsongen för egen del, kontra dina andra A-lagssäsonger i karriären?
 
Vann poängligan för första gången med 83 poäng så måste vara nöjd:) 35 år gammal och 73 poäng året innan. Jag har alltid gjort en massa poäng men de är dags att ta klivit upp i div 1 med laget igen.
 
 
Ni har fått in en hel del nya spelare i år i truppen, där flera är gamla Willandsspelare, vad har du att säga om nyförvärven?
 
Sjukt bra killar som har kommit in. Vinnarskallar som kan ta Willands upp i högre divisioner. Zolle som kommer ligga topp-3 i poängligan, Linus som skjuter som en häst, kommer göra mycket i offensiven och defensiven. Svärd som kommer hålla tätt där bak. Kasper kommer med sin vilja och kunskap som han har fått i landslaget och på RIG i Umeå. Många unga killar som kommer ta över Willands inom snar framtid! 
 
 
Ni har spelat en hel del träningsmatcher under försäsongen där ni bara förlorat två av dem. Är du nöjd med försäsongen?
 
Jag är aldrig nöjd :) Förra året så vann vi allt på försäsongen och de är inte bra. I år så har vi spelat ok men vi har mer att ge.
 
 
Du fick ta över rollen som lagkapten från Werner under förra säsongen, hur är känslan att numera vara lagkapten i laget?

Det känns otroligt bra att vara lagkapten i Willands. Det är ett grymt roligt gäng och bra sammanhållning och bra ledare. Tillsammans är vi starka.
  
Willands har regerat i mitten eller i de nedre regionerna i serien under några säsonger nu trots att ni haft ambitioner att tillhöra toppen, varför lyckas ni inte blanda er in i toppen?

Vår lägsta nivå är inte jättebra, men våran högsta nivå är den bästa i serien. Men nu har vi fått in spelare som kan höja nivån, och tryggheten i vårat spel.
 
Och vad talar för att ni ska tillhöra toppen denna säsongen som stundar?
 
Vi vet vad vi kan. Nu är de dags att bevisa att vi är ett div 1 lag. Så svaret på din fråga är, viljan att vinna är stor. 
 
Vad har du att säga om årets trupp?
 
Ett grymt bra lag som jobbar åt samma mål. En bra blandning mellan unga och äldre :) 
 
Hur tror du att klubben ser ut om 5 år? 
 
Klubben kommer vara ett stabilt div 1 lag. Vi får hoppas att innebandyn är större i Kristianstad än vad de är nu. Jag lär ju ha slutat då, men kommer säkert vara delaktig i någon form i klubben! 
Om du får tippa topp-3 i serien, hur ser den då ut!
 
Willands, Palmstaden och Stanstad.
 
Tack för pratstunden Jimmy.
Nu ser vi fram emot premiären om 6 dagar mot Slottshöjden på bortaplan.
 
/Lelle
Div II - försäsongen *uppdaterad
2015-09-03 09:02

Vi kan numera summera försäsongen och ta sikte mot premiären 29/9 mot Slottshöjden borta!

Inför denna säsongen valde jag och coach Robban ett nytt upplägg, vi la ett större ansvar på spelartruppen när det gäller antal löpmeter. De passen vi haft tillsammans har nästintill samtliga innefattat en klubba i handen. Med facit i hand har det fallit väl ut när vi jämför våra tester från ifjol.


Är riktigt imponerad av den stommen som har varit med oss de senaste åren, de ser riktigt hungriga ut samtidigt som våra -99,-00 tar stora kliv framåt och ber inte om ursäkt. Våra hemvändare har gett oss precis det vi eftersökte, en ökad kvalité i det vi gör.


Eftersom stora delar av truppen är intakt har vi inte behövt lägga så mycket tid på att söka i kedjekonstellationer utan kan lägga fokus mer detaljinriktat. Vi vet att för vinna serien måste man ha det lilla extra kring special teams. Efter jul var vi näst intill 100%iga i PP men vi fortsätter arbeta hårt med det. De senaste säsongerna har vi inte varit riktigt nöjda med vårt BP, vi lägger ner mycket tid på det för tillfället och de får sparring varje träning mot seriens bästa PP.


Träningsmatcher

Vi har avverkat 7 stycken träningsmatcher samt en Cup. 3 styck mot division1-motstånd, 1 styck mot division2-motstånd och 3 stycken mot division 3-motstånd. Resultatmässigt får vi vara nöjda men vi vet i gruppen att vi har en del växlar kvar. Det är matchen mot Örlogsstaden och Hjärnarp där vi är i närheten av att visa kvalité. Mot Örlogsstaden visar vi att vi är väldigt tighta bakåt och med en målvakt som suger in det han ska, där får vi en stor trygghet i det vi gör tillsammans, medans mot Hjärnarp där vi tokmaler i sönder de. Vi kör 100% i varje byte, nästan lite sektliknande men det var underbart att se. Tyvärr har vi haft rätt mycket bortfall kring varje match men det är ju tyvärr vardagen när man konkurrerar med en del andra sporter bland annat. Som minst har vi saknar 8 stycken. Enda "bottennappet" var mot Olofström där vi saknade glöd, aggressivitet ja nästan allting, men med lite individuell skicklighet och bra special teams kom vi därifrån med 5-5.


Fakta träningsmatcher


Willands IBK Kristianstad - Eslöv 18-3 (2015-08-07)


Svärd

Werner-Linus-Mikey-Jimpa-FIlle

Tobbe-Dansk-Johannes-JP-Zolle

Ola-Starnäs


Zolle 5+5

Fille 4+3

Jimpa 2+3

Tobbe 1+3

Dansk 2+0

Mikey 1+1

Starnäs 1+1

Linus 1+0

Ola 1+0

Johannes 0+1


Vinnare av guldhjälmen: Zolle


Våran insats: 2 gröna gubbar av 5Willands IBK Kristianstad - Örlogsstaden 5-1 (2015-08-14)


Svärd

Werner-Linus-Mikey-Jimpa-FIlle

Tobbe-Dansk-Edde-Starnäs-Zolle

Boman-Ola-Albin-Malte-Renström


Zolle 2+0

Mikey 2+0

Fille 1+1

Jimpa 0+2

Tobbe 0+1

Starnäs 0+1


Vinnare av guldhjälmen: Svärd


Våran insats: 4 gröna gubbar av 5Röke IBK - Willands IBK Kristianstad 3-3 (2015-08-22)


Svärd

Werner-Törna-Kasper-Jimpa-Albin

Tobbe-Dansk-Edde-Starnäs-Zolle

Johannes-JP


Jimpa 2+0

Dansk 1+0

Kasper 0+1

Zolle 0+1

Johannes 0+1


Våran insats: 3 gröna gubbar av 5Willands IBK Kristianstad - Olofström IBK 5-5 (2015-08-28)


Svärd

Werner-Törna-Edde-Jimpa-Zolle

Tobbe-Dansk-Albin-Mikey-Fille

Starnäs-Boman-JP


Dansk 2+0

Zolle 1+1

Mikey 1+0

JP 1+0

Jimpa 0+1

Edde 0+1

Fille 0+1

Starnäs 0+1


Våran insats: 1 grön gubbe av 5Willands IBK Kristianstad - Hjärnarp IBK 21-2 (2015-08-30) 


Flink

Rasse-Boman-Starnäs-Renström-JP

Tobbe-Dansk-Edde-Jappe-Zolle

Werner-Ola-Jimpa-Albin-Krisse


Jimpa 4+3

Zolle 2+4

Edde 3+2

Krisse 2+3

JP 4+0

Renström 2+2

Jappe 2+0

Dansk 1+1

Werner 1+0

Boman 0+1

Tobbe 0+1

Ola 0+1


Vinnare av guldhjälmen: JP


Våran insats: 5 gröna gubbar av 5


Bromölla IBK - Willands IBK Kristianstad 2-9 (2015-09-05) 


Flink

Ola-Boman-Starnäs-Renström-JP

Kasper-Dansk-Edde-Jappe-Zolle

Jimpa-Albin


Zolle 1+3

Kasper 2+1

Jappe 2+0

Dansk 2+0

Starnäs 0+2

Jimpa 1+0

Ola 1+0

Edde 0+1Vinnare av guldhjälmen: Kasper


Våran insats: 2 gröna gubbar av 5


PreSeason Challenge Höllviken (2015-09-11 - 2015-09-13)


Gruppspel:

IBK Lund III - Willands IBK Kristianstad 1-8

Malmhaug - Willands IBK Kristianstad 8-4

Höllviken III - Willands IBK Kristianstad 2-4


Våran insats: 2 gröna gubbar av 5


Kvart:

IK Stanstad -Willands IBK Kristianstad 3-3, 6-7 efter straffar


Våran insats: 3 gröna gubbar av 5


Semi:

Vanlöse - Willands IBK Kristianstad 1-3


Våran insats: 4 gröna gubbar av 5


Final:

Palmstaden - Willands IBK Kristianstad 3-0


Våran insats: 0 gröna gubbar av 5


Willands IBK Kristianstad - Carlshamn IBK 7-4 (2015-09-19)


Svärd

Kasper-Dansk-Albin-Jimpa-Zolle

Linus-Werner-Ola-Edde-Johannes

Rasse-Törna-Boman-Starnäs-JP


Ola 2+1

Werner 1+1

Törna 1+1

JP 1+1

Edde 0+2

Linus 1+0

Johannes 1+0


Vinnare av guldhjälmen: Werner


Våran insats: 3 gröna gubbar av 5Säsongsstart
2015-08-16 21:27

Hej alla barn och ungdomar!

Nu kör snart en ny säsong med innebandy igång i Kristianstad.

Kom och prova på denna roliga sport.

De tre första testträningarna är gratis.
Tag med inneskor, klubbor går att låna av klubben.

Välkomna!!

 

Födda 01-02 Börjar Mån 31/8 kl 18.00-19.30 alt Ons 2/9 kl 19.00-20.30  i Nosaby skola idrottshall.

Födda 03-04 Börjar Tis 1/9 alt Tors 3/9 kl 17.30 – 19.00  iFjälkinge skola idrottshall.

Födda 05-07 Börjar Sön 6/9 kl 13.00 – 14.00 i Fjälkinge skola idrottshall.

Knatte Födda -08 Börjar Sön 6/9 kl 12.00-13.00  i Fjälkinge skola idrottshall.

Pytte födda 09-15 Börjar Sön 6/9 kl 11.00-12.00 i Fjälkinge skola idrottshall

 

Vid ev. frågor ring !

Kontaktperson 01-02 Peter Söräng, Tel: 0708-70 14 64

Tränare 03-04 Stefan Hansson, Tel: 0702-11 54 90

Tränare 05-07 Emilie Lindström, Tel: 0733-72 56 36

Tränare 08-15 Carina Olsson, Tel: 0730-20 51 58

Vice ordf: Magnus Berg, Tel: 0721-61 78 96

Styrelse Peter Söräng, Tel: 0708-70 14 64

Styrelse Håkan Ewerman, Tel: 0703-39 37 29

Div. 2 säsongen 2015/2016 - Truppen
2015-06-22 12:58

Snart snörar vi på oss skorna igen för att göra oss redo inför kommande säsong!

Här kommer en kort presentation av vad som hänt i truppen sedan vi avslutade förra säsongen i mars. Truppen är så gott som komplett, väntar besked från 2-3 spelare angående näste säsong.


In:

Johan Svärd (MV) comeback

Lucas Olsson (MV) från ungdomsleden

Linus Nilsson (B) comeback

Rikard Törnkvist (B) comeback

Tobias Persson (B) tillbaka från skada

Mikey Carlsson (V) från ungdomsleden

Malte Klahr (V) från ungdomsleden

Kasper Svensson (B,V) (RIG Umeå)

Rasmus Jönsson (B,V) (Comeback)


Ut:

Rasmus Granetoft (MV) slutar

Mattias Freij (B) Göinge IBK

Martin Denckert (V) slutar


Har inte varit en lika stor ruljangs på "IN/UT"- sidan denna säsong och det är ett medveten val från vår sida. Vi har valt att bygga på den stommen vi byggt upp och hämtat in spelare som har Willandsmärket i blodet, dels spelare som varit tongivande innan men även mycket lovande killar från ungdomssidan. Just från ungdomssidan står 2-3 killar till och knackar på dörren. Tyvärr så har vårt kära Svenska Innebandyförbund kommit med den geniala idén att man bara får använda 2 stycken B-licensspelare (killar som är under 16 år) på seniornivå - mycket märkligt beslut!


Kort presentation av spelare in:


Johan Svärd - Norske gutten som jag personligen väntat länge på. Johan har varit i våra register i två säsonger men på grund av skada och arbete utomlands har det tyvärr bara blivit några enstaka kamper. Nu är han bosatt och har arbete inom 044! Med Johan får vi en mycket stabil målvakt med meriter från både A-VM-spel och kval till dåvarande elitserien. Han har en viktig roll i truppen och Johans lugn och rutin mellan stolparna smittar av sig i vårt försvarsspel. En utmärkt konkurrenssituation tillsammans med Andreas Flink som även han är en mycket lovande/bra målvakt som valde att stanna hos oss trots anbud från högre serier. Målvaktssidan känns mer än täckt då Lucas Olsson tillsammans med 2 lovande P16-killar väntar underifrån.


Lucas Olsson - Kul att Lucau kör ännu en säsong med oss. Lucas har de senaste säsongerna tillhört juniorlaget men tränat med oss nästan på 100% ändå och även gjort någon enstaka match. I Lucas får vi en träningsflitig målvakt så kommer fortsätta utvecklas genom Svärds och Flinks blotta närvaro. Lucas är en riktig matchmålvakt så är beredd när chans ges. Han tog ett uppehåll runt julas men blev inringd till några av våra sista seriematcher och gjorde det bra. Vi har tillsammans bestämt att Lucas kör igång med oss när vi startar upp och sen får vi se hur det känns.


Linus Nilsson - Attitydspelare med kanske världens topp10 hårdaste skott. Linus är äntligen tillbaka i den gröna tröjan efter någon säsongs uppehåll. Linus har tränat med oss en del under tiden och nu när familjen blivit fler har han hittat suget för en ny säsong. Linus är en spelare jag haft under mina vingar sen han var junior (måste va snart 10 år sedan) och det är precis den spelartypen jag vill ha in - explosiv, hård back med grymt skott. Han har verkligen kapacitet för att slå sig in som en av seriens bästa backar.


Rikard Törnkvist - Kanske en av de mest allround-starka spelare jag stött på. Var man än placerar Törna så gör han ett 100%igt arbete såväl på plan som utanför. Törna har fungerat som fysiolog under två säsonger men har tränat med oss ett pass i veckan under den tiden. I Törna får vi en stark komplementspelare som man kan använda såväl som back, vinge och toppspelare i vilken formation som helst. En smart spelare och stor glädjespridare utanför rinken.


Tobias Persson - ännu en mycket stark back som är tillbaka efter uppehåll. Tobbes uppehåll var dock inte ett eget val då han gått skadad nästan hela förra säsongen, spelade bara de sista 4 matcherna. Tobbe är en hård back med känsliga handleder, varit assistkung 2 år i rad under Frostatiden och i honom får vi äntligen en rightare på backsidan. Tobbe har en riktig vinnarskalle och kommer bidra med mer attityd under matcherna. Han har under förra säsongens slut visat att spelet sitter i då han tillsammans med Frederik "Dansken" Olsen bildade ett mycket stabilt backpar.


Mikey Carlsson - ett fysmonster för sin ålder! Trots sin unga ålder (född-00) är Mikey väldigt långt fram i sin fysiska utveckling. Han snabb och explosiv och besitter ett härligt spelsinne. Mikey har jag följt länge, hela livet kan man säga, och vet vilka egenskaper han besitter. Trots det blev jag väldigt positivt överraskad under de pass han gjort med oss, framförallt att han redan är där rent fysiskt. Han gjorde en mycket fin träning och övertygade i spelet. Han har öst in poäng i ungdomslagen och tror att han kan bli i ett hot även hos oss när han kommit in i tempot. Våra lovande ungdomsspelare kommer vara hungriga på att nypa platser från de mer rutinerade lagkamraterna. Mikey och Malte kommer alternera spel med oss och ungdomslaget.


Malte Klahr - Willands näste "Jonte"?! Malte är vår andre mycket lovande -00a. Malte har inte samma fysik som Mikey men han besitter ett mycket intressant spelsinne. Ser lite av samma egenskaper i honom som jag hade äran av att få göra i Jonathan Nilsson när jag hade honom i samma ålder. Malte är en "hal" spelare som glider ifrån sina motståndare med en bra blick över spelet. Malte har redan fått göra en match med oss när vi agerade sparringpartner mot ett närliggande lag som skulle kvala till Allsvenskan. Malte gjorde ett positivt intryck och lyckades dessutom göra mål!


Kasper Svensson - ännu en spelare med (junior)landslagsmeriter. Verkligen kul att Kasper väljer den gröna tröjan i år, även om det blir ett kortare gästspel så kommer Kasper bidra med väldigt mycket erfarenhet, trots sina unga ålder. Han är användbar på många positioner och ger alltid 100% - träning som match. Med meriter från både U-19-landslaget och kapten i Skånelaget kommer han öka kvalitén och kravnivån på våra pass. Ser det oerhört positivt att våra "gamla" spelare börja leta sig tillbaka.


Rasmus Jönsson - nästa hemvändare klar! Vill välkomna Rasse tillbaka till Willands IBK Kristianstad efter något års frånvaro. I Rasse får vi återigen hem en kille med stort Willandshjärta. Han är oerhört allround och är riktigt obekväm att möta. Fysiskt stark med ett bra driv i steget. Rasse kommer tillföra mycket i vår backbesättning men även i vårt boxplay då han är en riktig bp-specialist.

Nyheter från våra lag
PytteWillands, 11/01 09:12 
PytteWillands, 16/12 07:57 
Herrlaget, Div 2, 17/09 12:57 
Herr Motion, 30/08 16:08 
PytteWillands, 27/07 09:50 
Damlag, Div 3, 27/07 09:25