Samarbetspartner
Sponsorer
Willands IBK Kristianstad
Välkommen till Willands IBK Kristianstad

Är du intresserad av att spela innebandy?
Klicka då här! Gör en intresseanmälan så tar vi kontakt med er då det börjar närma sig säsongsstart. Om du deltagit på C4-lägret så inkludera gärna det i kommentarsfältet!
Genom att göra detta blir du ej medlem och det förpliktar ej till något.

Säsongsstart
2015-08-16 21:27

Hej alla barn och ungdomar!

Nu kör snart en ny säsong med innebandy igång i Kristianstad.

Kom och prova på denna roliga sport.

De tre första testträningarna är gratis.
Tag med inneskor, klubbor går att låna av klubben.

Välkomna!!

 

Födda 01-02 Börjar Mån 31/8 kl 18.00-19.30 alt Ons 2/9 kl 19.00-20.30  i Nosaby skola idrottshall.

Födda 03-04 Börjar Tis 1/9 alt Tors 3/9 kl 17.30 – 19.00  iFjälkinge skola idrottshall.

Födda 05-07 Börjar Sön 6/9 kl 13.00 – 14.00 i Fjälkinge skola idrottshall.

Knatte Födda -08 Börjar Sön 6/9 kl 12.00-13.00  i Fjälkinge skola idrottshall.

Pytte födda 09-15 Börjar Sön 6/9 kl 11.00-12.00 i Fjälkinge skola idrottshall

 

Vid ev. frågor ring !

Kontaktperson 01-02 Peter Söräng, Tel: 0708-70 14 64

Tränare 03-04 Stefan Hansson, Tel: 0702-11 54 90

Tränare 05-07 Emilie Lindström, Tel: 0733-72 56 36

Tränare 08-15 Carina Olsson, Tel: 0730-20 51 58

Vice ordf: Magnus Berg, Tel: 0721-61 78 96

Styrelse Peter Söräng, Tel: 0708-70 14 64

Styrelse Håkan Ewerman, Tel: 0703-39 37 29

Div. 2 säsongen 2015/2016 - Truppen
2015-06-22 12:58

Snart snörar vi på oss skorna igen för att göra oss redo inför kommande säsong!

Här kommer en kort presentation av vad som hänt i truppen sedan vi avslutade förra säsongen i mars. Truppen är så gott som komplett, väntar besked från 2-3 spelare angående näste säsong.


In:

Johan Svärd (MV) comeback

Lucas Olsson (MV) från ungdomsleden

Linus Nilsson (B) comeback

Rikard Törnkvist (B) comeback

Tobias Persson (B) tillbaka från skada

Mikey Carlsson (V) från ungdomsleden

Malte Klahr (V) från ungdomsleden

Kasper Svensson (B,V) (RIG Umeå)

Rasmus Jönsson (B,V) (Comeback)


Ut:

Rasmus Granetoft (MV) slutar

Mattias Freij (B) Göinge IBK

Martin Denckert (V) slutar


Har inte varit en lika stor ruljangs på "IN/UT"- sidan denna säsong och det är ett medveten val från vår sida. Vi har valt att bygga på den stommen vi byggt upp och hämtat in spelare som har Willandsmärket i blodet, dels spelare som varit tongivande innan men även mycket lovande killar från ungdomssidan. Just från ungdomssidan står 2-3 killar till och knackar på dörren. Tyvärr så har vårt kära Svenska Innebandyförbund kommit med den geniala idén att man bara får använda 2 stycken B-licensspelare (killar som är under 16 år) på seniornivå - mycket märkligt beslut!


Kort presentation av spelare in:


Johan Svärd - Norske gutten som jag personligen väntat länge på. Johan har varit i våra register i två säsonger men på grund av skada och arbete utomlands har det tyvärr bara blivit några enstaka kamper. Nu är han bosatt och har arbete inom 044! Med Johan får vi en mycket stabil målvakt med meriter från både A-VM-spel och kval till dåvarande elitserien. Han har en viktig roll i truppen och Johans lugn och rutin mellan stolparna smittar av sig i vårt försvarsspel. En utmärkt konkurrenssituation tillsammans med Andreas Flink som även han är en mycket lovande/bra målvakt som valde att stanna hos oss trots anbud från högre serier. Målvaktssidan känns mer än täckt då Lucas Olsson tillsammans med 2 lovande P16-killar väntar underifrån.


Lucas Olsson - Kul att Lucau kör ännu en säsong med oss. Lucas har de senaste säsongerna tillhört juniorlaget men tränat med oss nästan på 100% ändå och även gjort någon enstaka match. I Lucas får vi en träningsflitig målvakt så kommer fortsätta utvecklas genom Svärds och Flinks blotta närvaro. Lucas är en riktig matchmålvakt så är beredd när chans ges. Han tog ett uppehåll runt julas men blev inringd till några av våra sista seriematcher och gjorde det bra. Vi har tillsammans bestämt att Lucas kör igång med oss när vi startar upp och sen får vi se hur det känns.


Linus Nilsson - Attitydspelare med kanske världens topp10 hårdaste skott. Linus är äntligen tillbaka i den gröna tröjan efter någon säsongs uppehåll. Linus har tränat med oss en del under tiden och nu när familjen blivit fler har han hittat suget för en ny säsong. Linus är en spelare jag haft under mina vingar sen han var junior (måste va snart 10 år sedan) och det är precis den spelartypen jag vill ha in - explosiv, hård back med grymt skott. Han har verkligen kapacitet för att slå sig in som en av seriens bästa backar.


Rikard Törnkvist - Kanske en av de mest allround-starka spelare jag stött på. Var man än placerar Törna så gör han ett 100%igt arbete såväl på plan som utanför. Törna har fungerat som fysiolog under två säsonger men har tränat med oss ett pass i veckan under den tiden. I Törna får vi en stark komplementspelare som man kan använda såväl som back, vinge och toppspelare i vilken formation som helst. En smart spelare och stor glädjespridare utanför rinken.


Tobias Persson - ännu en mycket stark back som är tillbaka efter uppehåll. Tobbes uppehåll var dock inte ett eget val då han gått skadad nästan hela förra säsongen, spelade bara de sista 4 matcherna. Tobbe är en hård back med känsliga handleder, varit assistkung 2 år i rad under Frostatiden och i honom får vi äntligen en rightare på backsidan. Tobbe har en riktig vinnarskalle och kommer bidra med mer attityd under matcherna. Han har under förra säsongens slut visat att spelet sitter i då han tillsammans med Frederik "Dansken" Olsen bildade ett mycket stabilt backpar.


Mikey Carlsson - ett fysmonster för sin ålder! Trots sin unga ålder (född-00) är Mikey väldigt långt fram i sin fysiska utveckling. Han snabb och explosiv och besitter ett härligt spelsinne. Mikey har jag följt länge, hela livet kan man säga, och vet vilka egenskaper han besitter. Trots det blev jag väldigt positivt överraskad under de pass han gjort med oss, framförallt att han redan är där rent fysiskt. Han gjorde en mycket fin träning och övertygade i spelet. Han har öst in poäng i ungdomslagen och tror att han kan bli i ett hot även hos oss när han kommit in i tempot. Våra lovande ungdomsspelare kommer vara hungriga på att nypa platser från de mer rutinerade lagkamraterna. Mikey och Malte kommer alternera spel med oss och ungdomslaget.


Malte Klahr - Willands näste "Jonte"?! Malte är vår andre mycket lovande -00a. Malte har inte samma fysik som Mikey men han besitter ett mycket intressant spelsinne. Ser lite av samma egenskaper i honom som jag hade äran av att få göra i Jonathan Nilsson när jag hade honom i samma ålder. Malte är en "hal" spelare som glider ifrån sina motståndare med en bra blick över spelet. Malte har redan fått göra en match med oss när vi agerade sparringpartner mot ett närliggande lag som skulle kvala till Allsvenskan. Malte gjorde ett positivt intryck och lyckades dessutom göra mål!


Kasper Svensson - ännu en spelare med (junior)landslagsmeriter. Verkligen kul att Kasper väljer den gröna tröjan i år, även om det blir ett kortare gästspel så kommer Kasper bidra med väldigt mycket erfarenhet, trots sina unga ålder. Han är användbar på många positioner och ger alltid 100% - träning som match. Med meriter från både U-19-landslaget och kapten i Skånelaget kommer han öka kvalitén och kravnivån på våra pass. Ser det oerhört positivt att våra "gamla" spelare börja leta sig tillbaka.


Rasmus Jönsson - nästa hemvändare klar! Vill välkomna Rasse tillbaka till Willands IBK Kristianstad efter något års frånvaro. I Rasse får vi återigen hem en kille med stort Willandshjärta. Han är oerhört allround och är riktigt obekväm att möta. Fysiskt stark med ett bra driv i steget. Rasse kommer tillföra mycket i vår backbesättning men även i vårt boxplay då han är en riktig bp-specialist.

2015-04-09 08:57

Willands IBK Kristianstad Division 2 säsong 2014-2015

 

Truppen består av 18 utespelare och 3 målvakter med spelare från Kristianstad med omnejd. Åldern på spelarna är mellan 17-34 år.

I ledarstaben ingår:

Mattias Börjesson, tränare,

Tobias Persson, assisterande tränare,

Rikard Törnqvist, fysiolog

 

Vi startade försäsongen i mitten av juli. Vi varierade innepass med utepass och en hel del träningsmatcher. Sista helgen i september drog serien igång genom att förhandstippade KFUM Malmhaug gästade oss i Kristianstad Idrottshall. Tyvärr förlorade vi en jämn tillställning med uddamålet. De närmsta omgångarna slutade med vinst och vi var med och kämpade i toppen. Med 4 omgångar kvar innan serien skulle vända runt juletid låg vi på en 5e plats och skulle möta de 4 lagen som var över oss i tabellen. Vi bjöd upp till några bra matcher men några uddamålsförluster gjorde att topplatserna låg allt längre bort. Vi hamnade i ingenmansland i mitten och skulle kämpa om 4-6 plats. Inför de sista 3 omgångarna var vi tvungna att vinna samtliga kamper för att sluta topp 4 och så blev fallet. Den 15e mars var det dags för att avsluta säsongen i Kristianstad Idrottshall mot Palmstaden från Trelleborg, det var en 4e plats som stod på spel. 19.59 i sista perioden avgör seriens poängligavinnare, 34-åriga Jimmy Malmgren, med ett patenterat dragskott i krysset. Willands IBK blev 4 på 41 poäng och Jimmy Malmgren vinner poängligan med sina 83 poäng, 39 mål och 44 assist. Vi har som målsättning att behålla stora delar av truppen inför kommande säsong och spetsa till den med någon klasspelare sen tar vi nya tag mot säsong 2015-2016. Det enda som gäller är en bättre placering än vad vi kom på i år.

 

Willands IBK Kristianstad 22 matcher 12 vinster 3 oavgjorda 7 förluster 181 gjorda mål 147 insläppta 41 poäng

 

Vid pennan Mattias Börjesson Tränare Willands IBK Kristianstad

Årsmöte 4/6-2015
2015-03-19 14:38
Årsmötet kommer att gå av stapeln den 4 juni klockan 19.00 i Willands IBK Kristianstads klubblokal. Under mötet bjuds det på fika.
Röke IBK kvalar till Allsvenskan
2015-03-16 19:16
Glöm inte att Röke IBK kvalar till Sveriges näst högsta serie både med damlaget och herrlaget. Sugen på att åka och kolla? Matcherna spelas som följande:

Herrarna möter Lagan IBK lördag 21 mars klockan 15.00 i Tyrs Hov, Tyringe. Entrén öppnar 14.15.
Damerna möter Sävsjö IBK söndagen 29 mars klockan 14.00 i Tyrs Hov, Tyringe. Entrén öppnar 13.15.

Det förväntas fullsatta läktare så kom gärna i tid!
Nyheter från våra lag
Herr Motion, 30/08 16:08 
PytteWillands, 27/07 09:50 
Damlag, Div 4, 27/07 09:25 
Herrlaget, Div 2, 18/06 12:44 
Damlag, Div 4, 12/06 16:11 
Pojkar 16-17, 10/01 19:17