Willands IBK Kristianstad
Kristianstadsbladet: Willands bjöd på galet premiärdrama
2016-10-01 08:57
Thomas Clementson (med nummer sex) gjorde tre mål i Willands premiär och det borde gett tre premiärpoäng.

Thomas Clementson satte 7–5 i tom kasse med 56 sekunder kvar av Willands premiärmatch.

När signalen ljöd för tredje perioden stod det 7–7.

Snacka om att ha problem med att knyta till säcken.

– Så klart ska vi vinna matchen när vi leder med två mål och det är 15 sekunder kvar av matchen, säger Willands tränare Mattias Börjesson.

Willands IBK–Malmö FBC 8–7 efter sudden (3–1, 2–1, 2–5, 1–0)
Första perioden: 1–0 (13.14) Christoffer Werngren (Albin Kromnow), 2–0 (15.03) Tobias Persson (Jakob Malmgren), spel fem mot fyra, 2–1 (17.32) Felix Palmqvist (Philip Zandén), 3–1 (18.12) Malte Klahr (André Bengtsson).
Andra perioden: 3–2 (4.26) Joel Nilsson (Hannes Olander), 4–2 (8.51) Thomas Clementson, 5–2 (11.29) André Bengtsson (Malte Klahr). Tredje perioden: 5–3 (5.42) Hannes Olander (Johan Nilsson), 5–4 (7.46) Philip Zandén (Oskar Sannum), 5–5 (10.54) Jesper Ekberg, 6–5 (15.01) Thomas Clementson (Markus Renström), 7–5 (19.04) Thomas Clementson, 7–6 (19.47) Hannes Olander, 7–7 (19.59) Sebastian Malmström. Sudden: 8–7 (3.16) Markus Renström Utvisningar Willands: 5x2 min. Malmö: 2x2 min. Skott: 21–24.

Willands såg ut att gå mot en stabil premiärtrea när man ledde med klara 5–2 inför den tredje perioden.

Men 10.54 in i slutperioden var Malmö ifatt. Jesper Ekbergs kvittering till 5–5 i powerplay gav Malmö rejält med luft under vingarna. Malmö hade dessutom ett kalasläge att göra 6–5, men då svarade Willandskeepern Simon Hjortenbrink för en svettig reflexräddning.

22 sekunder senare stod det 6–5 till Willands.

Samme Clementson snodde sedan bollen vid mittlinjen i spel fyra mot sex och rullade iskallt in 7–5 i tom kasse. Då stod klockan på 19.04. Stort, vilt jubel utbröt och a-l-l-a trodde att den limegröna segern var i hamn.

Men Malmö reducerade med 13 sekunder kvar, vann sedan tekningen och i matchens absolut sista sekund drog man dit 7–7.

Eller?

– Det är solklart att det inte är mål, man hör signalen och efter det går bollen in. Till och med deras tränare sa det nu efter matchen, sa Mattias Börjesson, som gav domarna en rejäl salva när han ”tackade” för matchen.

Hela Willands protesterade våldsamt, men domarna stod fast vid att det var ett godkänt mål.

Albin Kromnow protesterade så vilt att han dömdes till två minuter för protest och därmed fick Malmö inleda sudden-perioden i tre mot fyra (lagen hade varsin utvisning sedan tidigare).

Willands lyckades reda ut sitt boxplay och 3.16 in i suddenperioden bökade Markus Renström in 8–7 framför kassen och grejade i alla fall två premiärpinnar.

– Vi ska förstås vinna med tanke på att vi gör 7–5 med 56 sekunder kvar, men sett till hela matchen får vi vara glada över två poäng. Vi gör en rätt risig premiär, det är ju Malmö som för spelet och sedan lyckas vi bra när vi väl går framåt, men spelet är alldeles för passivt och defensivt över 60 minuter, säger en kritisk Willandstränare.

Matchen i övrigt då?

Jo, efter en avvaktande premiärinledning rasslade det i nätet efter 13.14. Och det var den gamle innebandyräven Christoffer Werngren som slog till med att backskott, som letade sig igenom trafiken framför målet.

Knappt två minuter senare bjöd Willands på en elegant powerplay-kasse som avslutades med att Tobias Persson bjöd på ett distinkt skott i krysset.

Felix Palmqvist stack emellan med en reducering innan ungtuppen Malte Klahr fick avrunda första periodens målrace (fyra mål på fem minuter) när han slog in 3–1 från nära håll.

Malmö inledde målskyttet i mittperioden och när sedan Willands 16-åring Mikey Carlsson drog på sig en 2+2-utvisning för slag och protest luktade det 3–3.

Men Malmö var oerhört tama under dessa fyra minuter och när Willands väl blev fulltaligt så tog det sex sekunder innan en viss Thomas Clementson vispade upp 4–2 i krysset.

Ännu roligare blev det för hemmapågarna när nyförvärvet från Göinge IBK, André Bengtsson, höll sig framme och satte dit 5–2.

Sedan väntade den tredje perioden. Och där vet ni ju vad som hände…

Premiärtopparna i Willands var målvakten Simon Hjortenbrink och – så klart – Thomas Clementson.